La Fira del Vi de Falset va servir unes 30.000 degustacions l'any 2018

Més de 30.000 persones van assistir a algun dels actes i tastos organitzats a Falset i en d’altres pobles de la comarca
12/01/2019

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) va servir en l'edició de 2018 unes 30.000 degustacions de vi. Els actes que es van fer a Falset i en altres pobles de la comarca van ser un èxit absolut de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, més de 30.000 persones van assistir a algun dels actes de la 23a Fira del Vi.

“No podem parlar de rècord de venda de tiquets, que va quedar establert l’any 2017, quan la Fira va servir unes 37.000 degustacions, tenint en compte que el certamen va caure en un cap de setmana de tres dies. No obstant això, el dissabte va ser el dia més fort de la història de la Fira amb gairebé 20.000 degustacions servides”, explicava Jaume Domènech, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora. 

Des del primer dia, els tastos organitzats van haver de penjar el cartell de complet a Falset, Porrera, Capçanes, Gratallops, Poboleda, Masroig, Torroja i Bellmunt, oscil·lant els assistents entre els 200 i el miler. Igualment, prop d’un miler de persones van participar en la quinzena de tastos gratuïts per a “winelovers” que es van organitzar al recinte firal de Falset.

Domènech, en la seva valoració, destacava també el perfil del visitant: “és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, procedent principalment de l’àrea de Barcelona i amb una presència cada cop més elevada de visitants estrangers, sobretot dels Estats Units, França i d’altres països europeus”.

La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment consolidat, que en la passada 23a edició va comptar finalment amb la participació de 75 cellers (una xifra rècord). D'aquests, prop d’un 60% van ser de la DOQ Priorat i un 40% de la DO Montsant.

 

Altres notícies